top of page

d-ark // NEWS

Brosbøl: Historisk aftale for klodens natur

DA //

Kommentar:

"Dejligt at der bliver sat fokus på biodiversiteten, og dejligt at der er fokus på udviklingslandene, men lad os nu ikke glemme os selv. Hvad gør vi egentlig for at øge biodiversiteten?

Det er ikke fordi vi har ikke er opmærksomme på den svindende biodiversitet i Danmark. Så sent som i 2013 udgav miljøministeriet et eksempelkatalog omkring biodiversitet i forhold til by og land. Et andet eksempel er klimakvarteret på Østerbro i København, hvor biodiversitet er en bærende del af projektet. Det er altid nemmere at se effekten ud fra konkrete projekter, så forhåbentlig bliver klimakvarteret en succes, så flere følger i projektets fodspor.

Biodiversiteten i byerne skal fremmes, så meget som muligt" d-ark

Miljøminister Kirsten Brosbøl glæder sig over, at der er enighed om en international aftale, der sikrer midler til at standse tilbagegangen i klodens dyr og planter.

Frem mod 2020 vil der flyde langt flere milliarder af kroner til at beskytte og bevare naturen i udviklingslandene. Det står klart, efter det på FN’s Biodiversitetskonference i Sydkorea er lykkedes at nå til enighed om en forpligtende aftale, der sikrer en fordobling af finansieringen af den indsats, der skal stoppe tilbagegangen i klodens dyr og planter.

- Det er en aftale for klodens natur, der sikrer et historisk højt beløb til udviklingslandene. For første gang nogensinde er der international enighed om at sikre milliarder af kroner til beskyttelse af truede arter, skove, koralrev og anden natur i udviklingslandene. Med aftalen er vi dermed kommet meget stort skridt tættere på at nå de vigtige mål om at standse tilbagegangen af klodens natur i 2020, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Med aftalen bliver de midler, der i dag flyder mod udviklingslandene, fordoblet, og det niveau skal mindst fastholdes frem mod 2020.

Afgørende rolle til Danmark

Miljøminister Kirsten Brosbøl har spillet en afgørende rolle på konferencen i Pyeongchang, da hun af det sydkoreanske formandskab blev udpeget til at sidde med ved det centrale forhandlingsbord sammen med andre udvalgte lande. Desuden er Danmark blevet valgt til at repræsentere EU i det centrale FN-bureau for biodiversitet, der skal sikre fremdrift på området i de kommende år.

- Jeg er stolt over den rolle, som Danmark har spillet for at lande denne aftale, der sikrer en fordobling af midlerne til udviklingslandenes arbejde for biodiversitet. Det er afgørende for naturen og befolkningen i udviklingslandene, men også for os selv, da en stor del af fx vores medicin og forskning afhænger af naturen i udviklingslandene, siger Kirsten Brosbøl.

På FNs Biodiversitetskonference i Sydkorea blev den såkaldte Gangwon-erklæring desuden vedtaget. Med den sender verdens miljøministre et stærkt signal om, at biodiversitet skal integreres i FN’s næste bæredygtighedsmål, der skal besluttes i New York næste år.

Category

bottom of page