top of page

d-ark // NEWS

Nye bølgeenergi anlæg søsættes til test i 2015-2016

Ingeniøren: Crestwing

Ingeniøren: Wavepiston

DA //

"Der er igennem mange blevet udført et utal af forsøg med at omdanne bølgekraft til energi. De seneste skud på stammen her i Danmark er Crestwing og Wavepiston som begge vil blive testet ved Hanstholm henover 2015-2016. Ideerne er vidt forskellige i deres indgangsvinkel og det bliver spændende at se om de performer som det forventes. Skulle det være tilfældet bliver det et seriøst bud på et VE supplement til vindenergien." d-ark

CRESTWING:

»Vi har allerede med den lille model vist, at vi kan omdanne 80 procent af den absorberede energi til el på nettet. Dette forventer vi, kan øges til 90 procent i halvskalamodellen,« siger Henning Pilgaard.

2016 vil Crestwing gå i gang med at projektere et fuldskalaanlæg. Henning Pilgaard mener, at prisen vil ligge på omkring 40 mio. kroner for et anlæg på 800 kW. Årsproduktionen forventes at ligge på cirka 1 mio. kWh.

WAVEPISTON:

"Konsortiet bag Wavepiston består af DTU, finske Nurmi Cylinders og hollandske Vryhof Anchors.

Hvis alt går, som det skal, satser konsortiet på at bygge en fuldskalamodel på 250 kW. Den vil være 800 meter lang og bestå af 25 energimoduler. Det forventes, at anlægget vil kunne producere strøm til en pris af 1,25 kr./kWh. Installationsprisen forventes at ligge på 2,3 euro/W eller godt 17 kr./W.

Wavepiston forventer ifølge sin egen hjemmeside, at et kommercielt produkt vil være klar i 2019."

Category

bottom of page