top of page

d-ark // NEWS

Utopia Arkitekter Designs Apartment Block with Rooftop Park for Stockholm

En //

"This project holds a lot of potential even if the project is not realized. It is being posted here because of the ideas behind the lovely renders. To start with the obvious. By letting the existing park behind the newbuild continue out on the roof the buildings helps greening the city which is something many cities need. The direct result of that is your able to enjoy the fifth facade, which is the roof, and the second is that it slows down rainwater. The latter being of great value to the city because this reduces the stress on the sewage systems. In greening the city you also get a more relaxed atmosphere and the architecture in this case embraces this." d-ark

DA //

"Dette projekt rummer en masse potentiale, selv om projektet endnu ikke er realiseret. Det blive posted her på grund af ideerne bag de flotte renderinger. Dett indlysende ved at lade den eksisterende park bag projektet fortsætter ud på taget bygningerne hjælper med at forgrønne byen, som er noget mange byer har brug for. Det direkte resultat af det er at man er stand til at nyde den femte facade, som er taget, og den anden er, at det sinker regnvand. Sidstnævnte er af stor værdi for byen, fordi det mindsker stress på kloaksystemer. Ved forgrønning af byen får du også en mere afslappet atmosfære og arkitekturen i dette tilfælde omfavner dette." d-ark

Category

bottom of page