top of page

d-ark // NEWS

Vindtræ skal drive Paris’ gadelamper

DA //

Fransk firma sætter deres første vindtræ op i Paris her i marts. Træets blade er små vindrotorer, der tilsammen skal kunne producere strøm nok til 15 gadelys.

Et fransk firma lancerer nu et såkaldt vindtræ, fremstillet af letvægtsplast, som efter planen skal opstilles på Concorde-pladsen i Paris i denne måned og stå der et par måneder frem og producere strøm.

Ideen med træet, som kommer fra en fransk opfinder, er at give et bud på en byvenlig vindmølle, hvor hvert af de 72 blade er små skovlturbiner fremstillet af letvægtsplast.

Sådan er de 72 små turbiner designet.

Bladene sidder på et 11 meter højt træ og danner tilsammen en krone på træet med en diameter på 8 meter. Højeste el-effekt fra træet er 3,1 kW.

Ifølge firmaet NewWind, som har udviklet vindtræet, vil de små rotorer begynde at dreje ved vindhastigheder på bare 2 meter i sekundet og vil derfor kunne producere 280 dage om året. Og vil - stadig ifølge firmaet - fremstille strøm nok til 15 gadelys om året.

Hvor meget det så er, oplyses ikke.

Hvert træ koster ifølge Newsweek cirka 220.000 kroner og NewWind siger her, at de allerede har solgt 40 træer, der skal installeres i Frankrig i september 2015. Masseproduktion og kommercialisering i Frankrig og nabolandene er planlagt til juni 2016.

Der findes ikke umiddelbart nogen dokumentation for vindtræets produktion i form af en effektkurve i firmaets tekniske beskrivelse på hjemmesiden.

Category

bottom of page